Månadsrapport maj 2021

Denna gång blir det en lång rapport då jag tar med allt som hänt på Avanza under månaden.

Privat sett så är jag fortfarande arbetslös och trots att jag letar jobb för fullt har jag aldrig kommit vidare i processen efter att jag skickat ansökan.
Mitt stora problem är mitt funktionshinder som gör att många jobb faller bort tyvärr, och dessutom klarar jag bara att jobba max 75% p.g.a. funktionshindret.

Men jag kämpar på, och under tiden fixar och donar jag i trädgården en hel del. Dock klarar jag inte av värmen som varit, så det blir mest morgon och kväll jag är ute.

När det gäller ekonomin så har jag hållit hårt i pengarna, så nu när a-kassan minskar så kan jag putta in extra från den sparade bufferten när det behövs. Dessutom har jag låtit en del av utdelningarna gå till bufferten istället.

PÅ Avanza går det dock åt rätt håll, dvs portföljen ökar och nu har jag nått ett nytt mål, nämligen över 700 000:- i innehav, så det känns bra.

Utdelningar

Maj är den månad som gett mest utdelningar i år, 4306:- netto.


Ovan ser ni utdelningar brutto inklusive källskatt, nedan är det nettoutdelning.

Jag kan även nämna att jag kommer nå mitt utdelningsmål med god marginal, mycket tack vare höjda utdelningar och några extrautdelningar.

Transaktioner

Det blev en hel del transaktioner i maj, främst på grund av att jag till slut valde att sälja min största surdeg AT&T, som dessutom kommit med nyheter som att de sänker utdelningen i och affären med Discovery, vilket ni kan läsa mer om HÄR.

Pengarna från försäljningen delades upp på mina månadsutdelare, både de utländska och Cibus.

Sålde dessutom av lite Swedbank och Atlas Copco och köpte lite av varje för likviderna, men även en del av utdelningarna har gått till nya köp.

Bookmark the permalink.

2 Responses to Månadsrapport maj 2021

  1. Kämpa på med jobbsökeriet!

    Jag vet hur viktigt det är för att ge ett sparande. Jag är ett 40-tal månader från planerad pension vid 55 år men skulle jobbet försvinna eller jag skulle bli sjuk får jag skjuta planen framåt. Därför känner jag tacksamhet varje månad jag är kvar på jobbet och kan spara rejält när jag läser att inte du har jobb just nu. Särskilt då det blåser en del kalla vindar på arbetsplatsen nu.

  2. Hej!
    Tråkigt att det inte gett resultat med jobbansökningarna.
    Kul att portföljerna växer på bra iaf.

    Fint har du fått på bloggen också!

    Pappa betalar? – Bloggen om privatekonomi