Månadsrapport februari 2020

Jisses vilket tapp det blev på börsen sista veckan, det bara rasade och rasade… Men innan dess hann portföljen nå nytt ATH den 20 februari, puh!

Och hur gjorde jag då i börsfrossan? Ingenting i princip, jag gjorde några småköp under veckan och ökade därmed belåningen lite. Har väldigt låg belåning med 0% i ränta, så att öka den en aning är ingen risk, och jag håller noga koll på beloppsgränsen för att inte få räntekostnad på belåningen.

Som ni ser i bilden ovan så blev det ett stort tapp, men börsraset är inte hela sanningen. Jag lyckades nämligen sälja av mina fonder precis innan raset, då jag var tvungen att få ihop cash till en ny bil, vilket jag skrivit om i ett tidigare inlägg.
Jag sålde fonder för 54 327:- och ökade belåningen med nästan 4000:- och resten är det jag tappade p.g.a börsraset. 

Portföljvärdet har inte varit så här lågt sedan juni 2019, då det låg på 553 435:-. I juli hade det stigit till 560 019:-, och därefter gick det bara uppåt, fram till nu alltså.

 

Det blev rekordmånga småköp och sälj under februari, som ni kan se nedan. Jag sålde av lite Eolus Vind då och då och köpte in mig i många av de övriga bolagen, samt skiftade lite från Skanska till Peab. Och i slutet blev det en del småköp med hjälp av krediten. 
Jag har fortfarande kvar både Skanska och Eolus Vind men i mindre antal idag.

Så här ser portföljen ut 29 februari 2020 

Fortfarande är Atlas Copco störst om man räknar ihop procenten på VP och ISK. Men därefter kommer Castellum med god marginal före Investor. Tanken är dock att Investor ska vara största bolaget på sikt, så jag köper på mig då och då.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.