Ny riktning i livet

Jag har blivit så illa tvungen att ta en ny riktning i livet, som påverkar allt runt om mig, även ekonomin. Men jag hoppas det blir bra på sikt.

Jag har nämligen blivit uppsagd på grund av arbetsbrist, med 6 månaders uppsägningstid som tur är.

Skälet är att firman jag jobbar på har blivit uppköpt av ett större bolag, som kommer centrera den avdelning jag jobbar på (ekonomi) till huvudkontoret i Norrland i höst. På grund av detta finns inget jobb kvar för mig efter 1 oktober, så jag blir då arbetsbefriad till årsskiftet (med full lön etc).

Detta kom alltså mitt uppe i allting med alla utgifter, F-kassan och toalettrenoveringen, så ni förstår säkert att det har varit lite mycket på sistone.

Men som tur är har jag fått bra hjälp av facket och TRR, så i oktober kommer jag gå en betald distanskurs för att bli certifierad i mitt område inom ekonomi.

Jag har nämligen ingen kvalificerad utbildning, utan halkade in på ett bananskal till mitt nuvarande jobb, och har mest fått intern handledning genom åren. Så det kommer göra mycket om jag får en utbildning och ett certifikat på att jag kan detta.

Detta påverkar givetvis ekonomin, eftersom jag inte vet hur hur arbetsmarknaden är efter årsskiftet. Vill inte börja söka jobb förrän jag gått en del av distanskursen och har lite grund att stå på.

Detta förändrar även min inriktning på börsen, mer om det i nästa inlägg. 

Bookmark the permalink.

One Response to Ny riktning i livet

  1. Slimis says:

    Tråkigt med jobbet. Men jag är säker på att du hittar ett nytt jobb tids nog. Om du inte hittar något annat brukar det alltid finnas något tillfälligt jobb inom vården. Inte så bra betalt men givande att hjälpa andra människor. Ska bli intressant att se hur du gör med dina besparingar. Hoppas du inte behöver sälja av allt för mycket. I övrigt vill jag tipsa om diverse spartips på min blogg. Man kan ofta spara in på mycket utan att sänka sin livskvalitet alldeles för mycket.

    Lycka till nu framöver.

    Mvh Slimis